2018. június 19. kedd - Gyárfás

Kategória: Főoldal -> Bemutatkozunk

·  Bemutatkozunk

·  Bemutatkozunk

„Velünk és nem helyettünk”

TÁJÉKOZTATÓ
a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete
tevékenységéről

Az egyesületet 1979-ben a megyében élő mozgássérültek alapították. Azóta egyre többen lépnek be szervezetünkbe, melynek több mint 3 ezer tagja van.
   Az egyesület segítséget nyújt a mozgássérült embereknek és családjuknak; képviseli és védi érdekeiket. Rendszeresen adunk írásbeli tájékoztatást a jogokról, a magyarországi lehetőségekről, a különféle rendezvényekről. A megye több mint 50 településén van helyi képviseletünk és a klubjaink is sokféle kulturális és
egészségnevelő programot szerveznek.
   Szolgáltatásaink: tájékoztatás, tanácsadás, jogsegélyszolgálat, továbbtanuló mozgássérülteknek ösztöndíj, kondicionáló torna, segédeszközök kölcsönzése-közvetítése, a súlyosan mozgássérültek lakásakadálymentesítési támogatásának
intézése, klubfoglalkozások stb.
   Folyamatosan kapható kiadványaink: A házi betegápolás alapjai rokkantak gondozóinak, Hogyan nyújtsunk segítséget mozgássérülteknek, Útmutató az építé-szeti akadályok megszüntetéséhez, „Tudnivalók” az egyesület szolgáltatásairól és
a mozgássérültek kedvezményeiről, lehetőségeiről.
   Egyesületünk sokat tett azért, hogy létrejöjjön Székesfehérváron a Viktória Rehabilitációs Központ, ahol a legsúlyosabban mozgássérült embereket is segítjük a minél önállóbb és teljesebb emberi élet elérésében. Ennek a központnak a fej-lesztése, segítése érdekében létesítettük a Viktória alapítványt.
   Célunk tehát: a mozgássérült emberek összefogása, érdekeik védelme, képviselete és  teljes társadalmi beilleszkedésük elősegítése.
   Az egyesület vezetőségi tagjai térítés nélkül dolgoznak. Az éves tagdíjakból és az adományokból* élünk. Lehetőségeink tehát részben függnek a segítőkész emberek támogatásától is.
Folyamatosan várjuk sorainkba azokat, akik önkéntesként vagy pártoló tagként is akarnak segíteni a mozgássérült embereknek.
Várunk tehát mindenkit, aki segíteni akarja tevékenységünket.
Forduljon hozzánk, ha segíteni akar a mozgássérülteknek
vagy Önnek van szüksége ilyen segítségre!

SEGÍTSEN SEGÍTENI!
Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete
kiemelkedően közhasznú szervezet
8000 Székesfehérvár, Erzsébet u. 20.
(bejárat a garázssori Lövölde köz felől)
Tel.: (22) 316-926